Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@06:07:27 GMT

بدترین اتفاق در یک بحران

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۱۱۰۱۶

بدترین اتفاق در یک بحران

بعد از ورود ویروس ناخواسته کرونا به کشور، و متاسفانه شیوع سریع آن در کل پهنه ایران، بنظر می رسید که مسیولین کشور عملا بدون تعارف کمی در تگنا قرار گرفتند، البته تا حدودی این امر طبیعی است. یک فرمول ساده و کلی در تعریف ریسک، ابعاد مسیله را کمی روشنتر می کند و ان فرمول این است: ریسک =خطر xاسیب پذیری/ظرفیت مدیریتی 
حال ببینم این فرمول چه میگوید، در مواجهه با کرونا، " خطر " تا حدودی شناخته شده بود، چون تقریبا یکسال بود که موضوع در جوامع پزشکی دنیا مطرح شده بود، البته از زمان تبدیل شدن آن به بحران در چین، ما حدود یک ماه یا سه هفته زمان طلایی داشتیم که بنظرم کمی دیر به آن پرداختیم و ابعاد گوناگون " خطر " را آنطور که می بایستی بشناسیم نشناختیم ! 
" آسیب پذیری "، عملا چون برنامه ای از قبل نداشتیم کاملا برایمان ناشناخته بود، برای مثال حرم های متبرکه، اجتماعات مثل سمینارها و جلسات سخنرانی، ارتباطات قوی انسانی با چینی ها و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. بخصوص همزمانی ان با ٢٢ بهمن و انتخابات مجلس. لذا در این زمینه حقیقتا بدون شناخت از " آسیب پذیری " احتمالی، وارد بحران کرونا آنهم بصورت ناگهانی در عرض دو روز، حداقل در سطح جامعه شدیم. و اما " ظرفیت مدیریتی " ؟

برای این چنین بیماری واگیر دار که عملا با توجه به تحریم ها و مهمتر از آن، نبود برنامه آمادگی و رویارویی از قبل و عدم توجه و استفاده بهینه از فرصت طلایی یک ماهه از زمان شروع حرکت ویروس از چین تا ورود جدی آن به ایران، بسیار توان ضعیفی داشتیم. بی معنی نخواهد بود اگر بگوییم با توجه به فرمول یاد شده در برابر این سیل عظیم واگیر کرونا می بایستی دچار ضعف های کلیدی باشیم که هستیم ! حال با این تعاریف، بر گردیم به فرمول، شناخت کم " خطر "  باعث بالا بودن خود " خطر " بصورت غیر مسقیم می شود.
"آسیب پذیری "  در مقابل این ویروس مجهول بود که در عمل بدلیل عدم شناخت آن، آن را باید بسیار بالا فرض کرد، و " توان مدیریتی "  غافلگیرانه بود، پس ضعیف باید فرض نمود. در یک کلام در همان روزهای اول باید می دانستیم که ریسک کرونا در پهنه عزیز ایران بسیار بالا خواهد بود که همین طور هم شد. کارهای زیادی می شد کرد که متاسفانه نشد، حرف هایی باید از اهل فن می بایستی آموخته و بکار گرفته می شد که نشد!
 اینجا صد البته بدنبال مقصر نمی گردیم ولی حداقل برای ادامه کار بایستی کارهایی را نکنیم که امیدوارم نکنیم!

تا ریسک کشور در مقابل این بیماری هر روز کمتر شود تا حد مدیریت کامل قرار بگیرد. باز بر میگردیم به فرمول بالا، دو پارامتر خطر و آسیب پذیری از دست ما در حال حاضر خارج شده است ولی با ارتقا توان مدیریتی می توان مخرج کسر را بالا برد و ریسک را پایین آورد. یکی از مهمترین عوامل شناخته شده در این فرایند عدم ایجاد ظرفیت های موازی و عدم خرج منابع موجود در یک بحران توسط نهاد های گوناگون است. این روزها در خبرها می بینم که کمیته های مختلفی در سطح کشور وارد عمل شده اند، در اجرا هم گروهای زیادتری مثل ارتش، سپاه، نیروی های انتظامی، هلال احمر، کمیته امداد، پدافند و ... اگر فرماندهی بحران متعدد شود و با توجه به ساختار کشور مشکلات پیچیده تر و منابع و توان و انرژی این نیرو ها تحلیل و در جای خود عملکردی ضعیفتر خواهند داشت و تداخل امور خود بک بحران خواهد شد بزودی! این امری اثبات شده در مکتوبات علمی سوانح است.
امیدوارم فرماندهی بحران فقط بصورت یک کمیته واحد و تخصیص وظایف و منابع از طریق همان فرماندهی واحد آن هم در امور "ستادی و لجستیک فقط"  توسط دیگر ارگان ها صورت پذیرد، هنوز با بحران فاصله داریم ولی عدم توجه به علم مدیریت بحران ها یک بحران واقعی را در بر خواهد داشت.   

* استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران

کد خبر 1359429

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا ستاد مدیریت بحران آسیب پذیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۱۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور

زی‌سان- رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به متأثر بودن ۲۱ استان از سیل و آبگرفتگی از امدادرسانی‌ نیروهای عملیاتی هلال احمر به بیش از ۲۶۰۰ نفر خبر داد.

به گزارش زی‌سان، بابک محمودی در این مورد گفت: از تاریخ ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۲:۳۰ ، استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، البرز، اصفهان، ایلام،بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خوزستان، سمنان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بوراحمد، لرستان، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد تحت تأثیر این سامانه بارشی قرار گرفتند.

وی اضافه کرد: در این بین نیروهای این جمعیت طی ۱۰۶ مورد عملیات امداد و نجات به دو هزار و ۶۳۶ نفر متأثر از سیل، امدادرسانی کردند، ۲۰۴نفر را به مناطق امن انتقال، از ۱۴۸ منزل مسکونی تخلیه آب صورت گرفت و ۷۰ نفر اسکان اضطراری داده شدند.

محمودی ادامه داد: هزار و ۵۰۴ کیلوگرم نایلون، ۶۲۰ تخته پتو، ۳۵۱تخته موکت و ۲۹۷ بسته غذایی، ۲۹۵ قوطی کنسروجات، ۱۰۰ قرص نان، ۱۴۰ ست شستشو، ۴۹ ست بهداشتی، و ۲۳ دستگاه چادر امدادی، توسط نیروهای جمعیت هلال احمر در بین متأثرین توزیع گردید.

بر اساس گزارش روابط سایت هلال احمر، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور افزود:۱۶۹تیم عملیاتی متشکل ۶۰۹نفر امدادگر و نجاتگر در این عملیات حضور و به متأثرین امدادرسانی کردند.

آخرین وضعیت مناطق سیل زده

معاون سازمان مدیریت بحران کشور با تشریح آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده، گفت: ستادهای بحران تشکیل شده و تمام نیروهای امدادی اعم از هلال احمر، راهداری و پلیس طی دو روز آتی در آمادگی کامل هستند.

حسین ظفری روز شنبه در گفت و گویی افزود: شب گذشته بارش‌های زیادی را در مناطق غربی و جنوبی کشور داشتیم. در شهر دزفول در استان خوزستان بارش زیادی را شاهد بودیم بطوریکه به حدود ۱۲۷ میلیمتر رسیده است. همچنین خسارت‌های جدی به راههای عشایری در مناطقی از استانهای ایلام، خوزستان و چهارمحال و بختیاری وارد شد.

معاون سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تلفات دامی هم در بخشی از مناطق داشتیم، اضافه کرد: گزارشی از خسارت جانی در نقاط مختلف به ما نرسیده است اما در حال ارزیابی هستیم.

ظفری با تاکید بر اینکه راههای اصلی در مناطق سیل‌زده باز است، افزود: برق شهر معمولان وصل شده و فعلا مشکلی ندارد. امروز هم آماده باش کاملی را به استان‌های شمالی، غربی و شمال شرق کشور دادیم.

معاون سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: در بخشی از مناطق خوزستان مانند اهواز و بندر امام، آب گرفتگی داشتیم. اطراف و حاشیه شهر ایلام نیز برخی خانه‌ها دچار آب گرفتگی شدند که اهالی این مناطق به جای امن منتقل شدند. در استان‌های ایلام، خراسان جنوبی و چهارمحال و بختیاری هم افرادی که در محاصره سیلاب بودند با کمک نیروهای امدادی به نقاط امن منتقل شدند و مشکل خاصی در آن مناطق وجود ندارد.

ظفری با اشاره به سرکشی خود به اطراف تهران با توجه به بارش‌ها گفت: تمام نیروهای امدادی اعم از هلال احمر، راهداری و پلیس در آمادگی کامل هستند و فردا هم به طور کامل آماده هستند؛ سرکشی‌ها انجام شده و ستادهای بحران تشکیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: شب گذشته در چهار محال و بختیاری، ستاد بحران با حضور استاندار تشکیل شد و تصمیمات خوبی آنجا گرفته شده است. امیدواریم طی دو روز آتی بتوانیم با ایمنی کامل، فضا را مدیریت کنیم.

tags # سیل سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در استان تهران
  • بحران کاریزما در پرسپولیس؟ | اتفاق آـزار دهنده در بازی با سپاهان
  • بدترین خبر برای بایرن مونیخ در آستانه بازی با رئال مادرید؛ رافائل گریرو مصدوم شد! + عکس
  • برنامه جامعی برای مدیریت سیلاب در خراسان جنوبی لازم است
  • سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور
  • گچساران و باشت رکورددار بارش باران در کهگیلویه و بویراحمد
  • مقابله با ساخت و سازهای غیراصولی و ناایمن در کرمانشاه
  • بدترین خبر ممکن: احتمال غیبت کاپیتان یونایتد
  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد