Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران راهبردی ارائه کردند که در آن می‌توان فرمولاسیون هر دارو را متناسب با شرایط بیماران اصلاح کرد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) از یادگیری ماشینی برای شناسایی جفت دارو‌هایی با مولکول کوچک و مواد غیرفعال استفاده کرده‌اند که خودآرایی داده و به‌صورت نانوذرات در می‌آیند و با این کار می‌توان دارو‌های جدید تولید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فرمولاسیون نانوذرات می‌تواند بر محدودیت‌های دارویی دارو‌های با مولکول کوچک غلبه کند. با این حال، فرآیند تولید نانوذرات از فرمولاسیونی به فرمولاسیونی دیگر بسیار متفاوت است. برخی از ترکیبات دارویی و مواد افزودنی به راحتی خودآرایی داده و به شکل نانوذرات در می‌آیند، نانوذراتی که محموله‌های زیادی از دارو را حمل می‌کنند. برخی دیگر از ترکیبات به سختی ساخته می‌شوند و مقدار کمی از دارو را حمل می‌کنند.

 

تلاش برای ارائه فرمولاسیون نانوذرات با مشکلات و محدودیت‌هایی روبرو است، دلیل این امر ناتوانایی در پیش‌بینی اینکه چه مخلوطی از مواد اولیه دارای ظرفیت بارگیری بالایی هستند. برای رفع این محدودیت، محققان MIT با استفاده از یادگیری ماشین و آزمایش توان عملیاتی بالا، اقدام به شناسایی فرمولاسیون موثر کردند.

 

در این مقاله محققان به ارزیابی ۷۸۸ مولکول کوچک درمانی و ۲،۶۸۶ ماده کمکی تایید شده پرداختند. این بلوک‌های سازنده منجر به ۲٫۱ میلیون جفت ترکیب جدید شد. محققان از این جفت‌سازی‌ها، ۱۰۰ نانوذره خودآرا را شناسایی کرده و به مشخصه‌یابی دو فرمولاسیون از آن‌ها پرداختند.

 

یکی از فرمولاسیون‌ها شامل سورافنیب، ماده فعال موجود در نکساوار و عصاره ریشه شیرین‌بیان، گلیسیریزین بود. فرمول دیگر، داروی ضدقارچ تربینافین و اسید توروکولیک بود. پژوهشگران به بررسی این دو فرمولاسیون در محیط درون‌تنی و برون‌تنی پرداختند.

 

پژوهشگران معتقداند که می‌توان از این فناوری برای بهینه‌سازی فرمولاسیون تمامی دارو‌ها استفاده کرد. این پلتفورم می‌تواند مجموعه‌هایی از مواد مناسب برای افرادی که به برخی مواد خاص حساسیت دارند، پیشنهاد دهد.

 

دانیل رکر از محققان این پروژه می‌گوید: «ما با این فناوری فرصتی داریم تا در مورد تطبیق سیستم رهایش به هر بیمار فکر کنیم. ما می‌توانیم موارد مهمی مانند میزان جذب دارو، ژنتیک و حتی آلرژی را برای هر فرد مشخص کرده و متناسب با آن دارو را برای همان فرد فرموله کنیم که با این کار عوارض جانبی دارو به حداقل می‌رسد.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو فرمولاسیون های دارویی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۰۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوست الکترونیک کشسانی که حس لامسه به روبات‌ها می‌دهد

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ محققان ادعا می‌کنند که این پوست الکترونیک فرصت‌های جدیدی را برای انجام کارهایی که نیاز به دقت و کنترل زیادی نیرو دارند، باز خواهد کرد. این فناوری برخلاف پوست‌های الکترونیک دیگر است که با کشیده شدن، دقت حسی خود را از دست می‌دهند.

آنها می‌گویند: پوست انسان باید کشیده و خم شود تا بتواند حرکات ما را تطبیق دهد، پوست الکترونیک نیز چنین است. مهم نیست که چقدر کشیده می‌شود، واکنش فشار تغییر نمی کند و این یک دستاورد قابل توجه است.

محققان پوسته الکترونیک قابل کشش را به عنوان یک جزء حیاتی برای دست روباتی تصور می‌کنند که می‌تواند همان سطح نرمی و حساسیت را در لمس دست انسان داشته باشد. این دستاورد به ویژه در مراقبت‌های پزشکی کاربرد بسیاری دارد؛ جایی که روبات‌ها می‌توانند نبض بیمار را بررسی کنند، بدن را پاک کنند یا قسمتی از بدن را ماساژ دهند. از نظر محققان روبات پرستار یا فیزیوتراپیست بسیار ضروری است،‌ زیرا در سراسر جهان، میلیون‌ها نفر در حال پیر شدن و نیازمند به مراقبت هستند، بیش از آنچه سیستم پزشکی جهانی می‌تواند ارائه دهد.

آنها می‌گویند: در آینده، اگر تعداد افراد سالمند بیشتر از مراقبان سلامت شود، در سرتاسر جهان بحرانی به وجود خواهد آمد. پس باید راه‌های جدیدی برای مراقبت کارآمد و مداوم از مردم پیدا کنیم و روبات‌ها بخش مهمی از این پازل هستند.

فراتر از پزشکی، روبات‌های مراقبت از انسان می‌توانند در بلایا به کار گرفته شوند. آنها می‌توانند به‌عنوان مثال، افراد مجروح و گرفتار شده در زلزله یا ساختمان‌های فروریخته را جست‌وجو کنند و از مراقبت‌های در محل مانند احیای قلب استفاده کنند،

فناوری E-skin فشار حاصل از تماس را حس می‌کند و به دستگاه متصل شده اجازه می‌دهد تا بداند که چه مقدار نیرو باید استفاده کند، مثلاً برای گرفتن فنجان یا لمس یک فرد. اما وقتی پوست الکترونیک معمولی کشیده می‌شود، آن تغییر شکل را نیز حس می‌کند. این خواندن نویز اضافی ایجاد می‌کند که توانایی حسگرها را برای احساس فشار مختل می‌کند.

بیشتر بخوانید: ساخت پوست الکترونیکی شبیه به پوست کروکودیل

کشش‌پذیری به محققان این امکان را می‌دهد تا کاوشگرها و دست‌های روباتیک بادی ایجاد کنند که می‌توانند شکل خود را برای انجام انواع وظایف حساس و مبتنی بر لمس تغییر دهند.

کلید این کشف یک حسگر فشار واکنش هیبریدی نوآورانه است که محققان سال‌هاست روی آن کار کرده‌اند. در حالی که پوسته‌های الکترونیک معمولی خازنی یا مقاومتی هستند، پوسته الکترونیک پاسخ هیبریدی هر دو واکنش را به فشار به کار می‌گیرد. کامل کردن این حسگرها و ترکیب آنها با مواد عایق و الکترود قابل کشش، این نوآوری پوست الکترونیک را فعال کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229477 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • پوست الکترونیک کشسانی که حس لامسه به روبات‌ها می‌دهد
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم